Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Το εθνικό μας σπορ, ο στρουθοκαμηλισμός


Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, βραδινές ώρες, έσκασε η είδηση, στα ξένα πρακτορεία: πιθανό κρούσμα ebola στη Macedonia

(η φωτογραφία από το reuters, η ίδια είδηση, με το ίδιο όνομα, δημοσιεύτηκε και στον guardian, τον independent, στη daily mail και αλλού)

Η ίδια είδηση σήμερα το πρωί, όπως δημοσιεύτηκε στο έθνος, το ποντίκι και το κουτί της Πανδώρας.








Έπος τα σχόλια κάτω από τα άρθρα…



Η Μακεδονία είναι ελληνική;

Αυτό το αστείο με τη διπλανή χώρα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

«Καλοί Έλληνες», βρίστε όσο θέλετε. Πείτε με κι ανθέλληνα (ανθελληνίδα λέγεται, ή μόνο οι αρσενικοί έχουν το προνόμιο;). Θα το αντέξω.

Όμως το θεωρώ τέρμα γελοίο, ολόκληρη η υφήλιος να αποκαλεί ήδη τη γείτονα χώρα Μακεδονία κι εμείς απλώς να κρύβουμε ωραιότατα το κεφάλι μας στην άμμο και να την αποκαλούμε αλλιώς.




Γιατί δεν έχει σημασία που de facto όλος ο πλανήτης με αυτή την ονομασία συναλλάσσεται μαζί τους. Σημασία έχει ότι ο «καλός έλλην» κοιμάται ήσυχος, ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιτρέψει τη χρήση του όρου Μακεδονία. Εύγε.

Για την ιστορία, όλο αυτό το θέμα με το όνομα, είναι καθαρά και ξάστερα ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ΠτΔ τον «εθνάρχη» Καραμανλή τον πρεσβύτερο, που δάκρυσε στο αεροδρόμιο και είπε προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο υπερήφανο πανελλήνιο ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. 

Να θυμίσω επίσης ότι τότε μας παρακαλούσαν να αποδεχτούμε το όνομα για το οποίο παρακαλάμε εμείς σήμερα. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο.


Άκου ελληνάκο: στρουθοκαμηλίζεις κι εθελοτυφλείς. Κι όταν επιτέλους θα βγάλεις το κεφάλι από την άμμο και θα ανοίξεις τα μάτια σου, δε θα σου αρέσει καθόλου. Αλλά τότε, θα είναι ήδη αργά. 

                                                        θα είναι αργά όταν θ' ανακαλύψεις τη συνωμοσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου