Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

It happened last night in Μαιευτήριο



Πόσο μπορεί κανείς να γελάσει ακούγοντας αστεία για τα περίπτερα, την αϋπνία, τους καναπέδες, τα φασόλια ή τα χταποδάκια; Πολύ!

Λέιντις εντ τζέντλεμεν, σε παγκόσμια, διαπλανητική και διαγαλαξιακή αποκλειστικότητα, σας παρουσιάζω στη φωτογραφία το set list του stand-up comedian Βύρωνα Θεοδωρόπουλου.

Δυστυχώς, δεν έβαλα χέρι στη λίστα του δεύτερου κωμικού της βραδιάς, του Δημήτρη Χριστοφορίδη. Μπορώ ωστόσο να δώσω κάποιες κωδικοποιημένες λέξεις κλειδιά και για το δικό του set list: μάνα, γάμος, πατέρας κομμουνιστής, πρώην, κόκκινα γυαλιά.

Ήταν μια πολύ αστεία βραδιά. Φύγαμε από το Μαιευτήριο με κοιλιακούς και ρυτίδες από τα πολλά γέλια. Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος και ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, δυο εκπρόσωποι της νέας γενιάς των κωμικών του ελληνικού stand-up, βρέθηκαν χτες στη Θεσσαλονίκη. Στο ασφυκτικά γεμάτο Μαιευτήριο, η παράσταση κύλισε με ρυθμούς καταιγιστικούς, με μπρίο, γρήγορα αντανακλαστικά και φυσικά με πολλά γέλια.

Συμμετείχε με το κείμενό του, μας μίλησε για το μέταλ και τα γυράδικα αλλά και παρουσίασε τη βραδιά ο δικός μας Στέλιος Ανατολίτης, που στάθηκε επάξια στο ύψος του (1, 73 ολόκληρο)!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο σε ότι αφορά το stand-up. Μπουσουλάει και πειραματίζεται, αλλά αυτό είναι θέμα που θα αναλύσουμε διεξοδικά πολύ σύντομα – coming soon stay tuned. Το φιλόξενο Μαιευτήριο έχει αγκαλιάσει το stand-up της πόλης, προσφέροντας μικρόφωνο στους κωμικούς και την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα το… άθλημα.

Είναι όμως απόλαυση για την πόλη να φιλοξενεί πού και πού ολοκληρωμένες παραστάσεις έμπειρων κωμικών, όπως έγινε χτες βράδυ. Περάσαμε καλά κι αυτό βγήκε προς τα έξω. Ελπίζουμε να ξαναδούμε σύντομα κάτι παρόμοιο. Μέχρι τότε, μένουμε συντονισμένοι στα ανοιχτά μικρόφωνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου